en


Η εκπομπή της ΕΡΤ3 "Άξονες Ανάπτυξης" παρουσιάζει το Τμήμα Τουρισμού

ShareThis
Δημοσίευση: 22-06-2022 20:26 | Προβολές: 702
image

 

Οι διδάσκοντες και το ερευνητικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και του Τμήματος Τουρισμού παρουσιάζουν στην εκπομπή της ΕΡΤ3 Άξονες Ανάπτυξης, το πολυδιάστατο ερευνητικό τους έργο. 

Η εκπομπή θα προβληθεί από το κανάλι της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 22.6.2022 και ώρα 12:30 και 18:30.

Τμήμα Τουρισμού

Ο Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Βόγκλης παρουσιάζει την έρευνα του σχετικά με την αναλυτική μεγάλων δεδομένων και συγκεκριμένα την αναλυτική προσώπων (καταμέτριση πλήθους, δημογραφικά στοιχεία) και την εξαγωγή χαρακτηριστικών προσώπου (χαρά, θυμός, έκπληξη, νύστα) από streaming βίντεο.

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Καράμπελα παρουσιάζει την έρευνα της σχετικά με τη σύνδεση του αγροτικού τομέα με τις διάφορες παραγωγικές μονάδες, με επισκέψεις των τουριστών στις μονάδες αυτές.

Η Μαρία Νεφέλη Νικηφόρου ΕΤΕΠ Τμήμα Τουρισμού, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής παρουσιάζει την έρευνα της στην ανάλυση και επεξεργασία φυσικής γλώσσας με μεθόδους Μηχανικής Μάθησης και το πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην εκμάθηση γλώσσας από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.  

 

 

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας


Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Δεληγιάννης, παρουσιάζει τις ερευνητικές δράσεις σχετικά με την ανάπτυξη προσαρμοστικού οπτικοακουστικού διαδραστικού περιεχομένου σε τομείς που περιλαμβάνουν τα Παιχνίδια Υπολογιστή, την Προσαρμοστική Μάθηση, την Τέχνη Νέων Μέσων και τα Διαδραστικά Πολυμέσα, καθώς και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των έργων «Ψηφιακός Οδηγός Περιήγησης με Χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας και Ολογραμμάτων» και "BRENDA-Digital Gastronomy Routes".

Ο Επίκουρος Καθηγητής Μιχαήλ Παναγόπουλος, παρουσιάζει θέματα που αφορούν τα Μαθηματικά και την Τέχνη και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του έργου “HAL (Hub of Arts Laboratory)”.

Επίκουρος Καθηγητής Βασίλης Κομιανός, παρουσιάζει την έρευνα στις Εμβυθιστικές τεχνολογίες (Εικονική-Επαυξημένη-Μεικτή Πραγματικότητα), τις εφαρμογές τους στον πολιτισμό και τις τέχνες και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των έργων «Εικονικός Εκθεσιακός Χώρος Κέρκυρας στους τομείς Τουρισμού-Πολιτισμού-Περιβάλλοντος», «Εμβυθιστικό παιχνίδι περιπέτειας για την ανάδειξη της τοπικής δημιουργίας, τέχνης και παράδοσης στην πόλη της Κέρκυρας» και «Δημιουργίας έκθεσης εικονικής πραγματικότητας, με επιλεγμένο μουσειακό υλικό του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου».

Ο Εμμανουήλ Ροβίθης, μέλος ΕΔΙΠ, παρουσιάζει τα ηχητικά παιχνίδια στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, την ερευνητική προσπάθεια του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων (ΕΠ.ΟΑ.ΣΗ) να τα καταστήσει κατάλληλα και για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τα αποτελέσματα του έργου «Ηχητικό Παιχνίδι Επαυξημένης Πραγματικότητας “Audio Legends”».

Η Βαρβάρα Γαρνέλη, μέλος ΕΔΙΠ, παρουσιάζει τη δημιουργική διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης παιχνιδιών και πώς μπορεί να ενσωματωθεί περιεχόμενο σε αυτά, ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

Ο Νικόλαος Μουστάκας, μεταδιδακτορικός Ερευνητής, παρουσιάζει ερευνητικές δράσεις στην Ακουστικώς Επαυξημένη Πραγματικότητα και τη Δημιουργική Νοημοσύνη.

Η Πολυξένη Καϊμάρα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, παρουσιάζει την ερευνητική της εργασία στα Πολυμέσα και τα videogames στην εκπαίδευση, τα (βιντεο)παιχνίδια και τη δυνάμει θετική τους επίδραση στις μαθησιακές δυσκολίες ή τις ψυχικές διαταραχές.

Δείτε το επεισόδιο


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Νοέμβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Γραμματεία

Γραμματεία
Ι. Θεοτόκη 72, 1ος όροφος
(+30) 26610 87960, 87961, 87962
dtour@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας