en


Εκπαίδευση και Καινοτομία στον Τουρισμό στο επίκεντρο της επίσκεψης της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 07-09-2023 10:47 | Προβολές: 3619
image

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επισκέφθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023. Την υφυπουργό υποδέχθηκε στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος. Ακολούθησε συνάντηση εργασίας, η οποία επικεντρώθηκε σε ένα εύρος θεμάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα του Τουρισμού.

Συζητήθηκαν, ιδιαιτέρως, οι λεπτομέρειες υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης που έχουν σχεδιαστεί με την συμβολή του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί προσφάτως μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις δυνατότητες που δημιουργούνται από την ερευνητική δραστηριότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου σε διάφορα πεδία θεματικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός, αλλά και οι προοπτικές ενίσχυσης της βιωσιμότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος μέσω της σχετικής τεχνογνωσίας που ήδη έχει αναπτύξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Παρουσιάστηκαν επίσης οι ιδιαιτερότητες του προπτυχιακού αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Τουρισμού, με έμφαση στη διαθεματική προσέγγιση, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από την λειτουργία ακαδημαϊκών Τμημάτων με αντικείμενα που μπορούν να συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της κύριας οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τέλος, ζητήθηκε από την Υφυπουργό η συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μειωμένης διάθεσης κατοικιών φοιτητικής στέγης στις τουριστικές περιοχές, μέσω κατάλληλων νομοθετικών παρεμβάσεων.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προσκάλεσε την υφυπουργό να παρευρεθεί στην ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του Τμήματος Τουρισμού, πρόσκληση την οποία η κα Ράπτη αποδέχθηκε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού κ. Ευστάθιος Μακρής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Βόγκλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής κ. Εμμανουήλ Μάγκος.


Λεζάντα ομαδικής φωτογραφίας (από αριστερά προς τα δεξιά): Βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας, Καθηγήτρια ΑΠΘ κα Στέλλα Δούκα (ΑΠΘ), Πρόεδρος Τμ. Πληροφορικής κ. Εμμανουήλ Μάγκος, Υφυπουρφός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. κ. Ανδρέας Φλώρος, Αντιπρύτανης ΙΠ κ. Ευστάθιος Μακρής, Πρόεδρος Τμ. Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Βόγκλης


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Γραμματεία

Γραμματεία
Ι. Θεοτόκη 72, 1ος όροφος
(+30) 26610 87960, 87961, 87962
dtour@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας