en


Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νησιωτικού Τουρισμού

ShareThis
Δημοσίευση: 13-12-2022 12:03 | Προβολές: 1248
image

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μέσω του Τμήματος Τουρισμού και του Προέδρου του Κωνσταντίνου Βόγκλη, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νησιωτικού Τουρισμού που έλαβε χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου στο θέρετρο Maspalomas του νησιού Γκραν Κανάρια.

To Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και του Ευρωπαϊκού Insuleur, του δικτύου των ευρωπαϊκών εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων, προκειμένου να συμμετέχει σε συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν:

  • Να προωθηθεί μια κοινή πολιτική για τα τουριστικά νησιά της Ευρώπης, με βάση το ψήφισμα της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Να καταρτίσει ένα κοινό σχέδιο δράσης, ώστε να διατεθούν περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της πράσινης μετάβασης, της ψηφιακής μετάβασης και των τουριστικών πολιτικών που βασίζονται στη βιωσιμότητα.
  • Να προωθηθούν ειδικά μέτρα για τα νησιά και συγκεκριμένα προτάσεις για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία που ωφελούν τα διάφορα τουριστικά νησιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Τουρισμού, Επίκουρος Καθηγητής, Κωνσταντίνος Βόγκλης) μαζί με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Δήμου) ήταν τα μόνα Ελληνικά Πανεπιστημιακά ιδρύματα που είχαν εκπροσώπηση στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

Ανάμεσα στα καινοτόμα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλιματική αλλαγή και οι μέθοδοι decarbonization, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι βιώσιμοι προορισμοί, οι δείκτες πράσινης υπογραφής ενός προορισμού, η διάκριση των προορισμών σε «βασισμένους στη βιομηχανία» και «βασισμένους στις κοινότητες». Επίσης συζητήθηκε το μέλλον των ταξιδιών αναψυχής, η σημασία των τουριστικών νησιών στο ευρωπαϊκό τουριστικό πλαίσιο και οι προκλήσεις της αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ευχαριστεί τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητήριου Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Σπαή καθώς και τον Ειδικό Επιστήμονα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Insuleur (και Κερκυραίο στην καταγωγή) κ. Γιώργο Ασωνίτη για την πρόσκληση και την υποδοχή τους στο χώρο του συνεδρίου. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική ώστε να γίνουν οι πρώτες γνωριμίες με φορείς τουρισμού ανά την Ευρώπη.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 19-04-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς

Γραμματεία

Γραμματεία
Ι. Θεοτόκη 72, 1ος όροφος
(+30) 26610 87960, 87961, 87962
dtour@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας